VI HAR BLIVIT FÖR BEKVÄMA FÖR VÅRAT EGET BÄSTA

2010-11-15 † 20:31:27

Precis skrivit klart ett arbete om likheter & skillnade med nutiden och stenåldern.. och jag tycker alla ska läsa igenom texten här under, som är ett utdrag från mitt arbete, och fundera över vart världen egentligen är på väg!

I dagens samhälle är kraven på våra kroppar inte alls höga, från att varit vår viktigaste tillgång till att i dag "bara" vara nått vi lever i. Hade vi tex inte bra fysik på stenåldern blev det svårare för oss att få tag på mat, vilket i dag inte är det minsta svårt även om vi är bosatta i soffan med en chipspåse i knäet och en ölmage som hänger över byxlinningen, för nu är det bara att ta bilen till affären och allt är serverat, det har till och med gått så långt att vi kan köpa färdiglagad mat. Brist på mat är inget vi lider av i dag då vi är bortskämda och behöver tyvärr inte anstränga oss det minsta för att bli mätta, för det finns mat i överflöd. Det är inte konstigt att fler och fler blir överviktiga då vi varken rör på oss så mycket vi borde eller äter rätt. Sådant som socker och alkohol har i dag blivit våra största bovar och intaget blir bara högre och högre.

Även stress är något vårat samhälle lider av, vilket nästan tillhör varenda persons vardag, för många har det gått så långt att vi prioriterar bort vår viktiga sömn. Vi ignorerar att vi är trötta och ersätter sömnen med en kopp kaffe och återhämtningen skjuts hela tiden på framtiden
 

Nu som då kretsar allt kring att jobba fram sitt verktyg och skaffa mat, dessvärre har verktyget bytt skepnad, från människans kropp & vapen till pengar. Vårt vapen är även vår tillgång, ju mer pengar vi har desto lyxigare lever vi. Vårt boende handlar inte längre om att ha tak över huvudet utan allt kretsar kring bekvämlighet, vi vill gärna ha nära till allt och slippa anstränga oss mer än nödvändigt. Vi har blivit för bekväma för vårt eget bästa!  Visst har vi det mycket bättre nu men vi utnyttjar det på fel sätt. Vad skulle hända om vi helt plötsligt fick lov att kämpa för vår mat och allt handlade om att överleva, skulle vi klara av det eller har vi tappat vår medfödda instinkt?

Kom gärna med synpunkter, vad tycker du?


Kommentarer
Postat av: Anna

Barabrabrabra :)

Allså skrivet.

Håller med dig helt. :)

2010-11-17 @ 13:00:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0